Valencià Castellano
 
 
 
 
  Inici Contacte Mapa Web
CERCAR   
 
 
  Ajuntament
  Servicis al Ciutadà
  Servicis Municipals
  Turisme
  PLENS
  NOTICÍES
  AGENDA
  ENQUESTES
 - El Parc Natural de la Serra Mariola
 - Allotjament i Comerç
 - Rutes
 - Història
 - Directori municipal

Turisme >> Festes


FESTES DEL PI O 40 HORES.

Basades a una tradició medieval, per la qual la gent del poble pròxim el temps de la quaresma prenia per 40 hores l’autoritat del poble i feien el que es venia en gana sense cap tipus de prohibició, segons pareix ser els senyors del poble marcaven el seu territori amb els uns arbres, la gent lo que solia fer en aquesta festa era tallar un d’aquest arbres al senyor per a que no poguera determinar el seu territori, tot açò va anar derivant d'una festa pagana com va començar en un principi capa una festa religiosa que avui en dia encara es conserva. Pot ser la festa mes antiga que es coneix a Agres. Es realitzen el cap de setmana anterior al dimecres de cendra.

FESTES DE SANT MIQUEL

Basades en una tradició religiosa , es realitzen fins aquest any els dies 28 i 29 de setembre son unes festes dedicades al patró del poble estaven perdent-se i des de fa uns 20 anys estan recuperant un esplendor desconegut fins ara al poble d´Agres, gràcies sobre tot als festers de Sant Miquel.FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES

Basades a una tradició que es remunta al 1484, en la qual la Mare de Déu li apareix a un pastor al interior del castell d´Agres. Segons conta la historià aquesta imatge va fugir de un incendi que es va declara a l’església de Santa Maria a Alacant i la va trobar un pastor que era manc al castell d´Agres. Aquesta es una de les tradicions mes populars tant del poble d´Agres com de totes les poblacions del voltant. Esta festa es celebra els dies 1, 6,7,8 i 9 de setembre amb la participació de milers de persones vingudes de tots els llocs de la nostra comunitat tant com de la resta d´Espanya.

Un dels moments mes emotius i en el qual mes gent es troba a la nostra població te lloc el dia 7 de setembre en el moment en qual el pastor realitza la coneguda com “ Ambaixada del pastoret ” en la qual relata lo ocorregut aquell mateix mati al Castell de la població.

L’ajuntament d´Agres ha sol•licitat a la GENERALITAT VALENCIANA la declaració de be d’interès cultural d’aquest acte.

D’ACONSEGUIR AQUESTA DECLARACIÓ OFICIAL L’AMBAIXADA DEL PASTOR S’INCORPORARÀ A LA RELACIÓ BIC I GAUDIRÀ DE LA PROTECCIÓ JURÍDICA QUE GARANTISCA LA SEUA PERMANÈNCIA ENTRE NOSALTRES.

Un dels actes mes coneguts a nivell cultural que es realitza a la nostra població es la coneguda representació teatral que es realitza el últim divendres i dissabte del mes d’agost en la qual es reviu tant la vida a Agres i les seues costums el mateix dia de l'aparició de la mare de deu. L’APARICIÓ DE LA MARE DE DEU D’AGRES. Es a dir la vida que es vivia a aquest poble i els dels voltants al any 1484. Este acte es realitza a l'aire lliure en mig d’un lloc privilegiat com es l’assut i en l’obra col•laboren i participen més d'un centenar de personatges.ALTRES FESTES SINGULARS 

LES ROMERIES A LA MARE DE DEU D’AGRES, que es realitzen durant tots els caps de setmana de setembre. 

LES PROCESSONS DE SEMANA SANTA. 

EL MIG ANY DE SANT MIQUEL, festes de un interès recent en la qual participa tot el poble i en la que es reviu una costum que esta perdent-se a les nostres comarques.” la matança del porc ”.

LA FESTA DEL REIS MAGS.

 
 
  Ajment. de Agres. 2017 Crèdits