ValenciÓ Castellano
 
 
 
 
  Inici Contacte Mapa Web
CERCAR   
 
 
  Ajuntament
  Servicis al CiutadÓ
  Servicis Municipals
  Turisme
  PLENS
  NOTIC═ES
  AGENDA
  ENQUESTES
 - El Parc Natural de la Serra Mariola
 - Allotjament i Comerš
 - Rutes
 - Hist˛ria
 - Festes

Turisme >> Festes


FESTES DEL PI O 40 HORES.

Basades a una tradició medieval, per la qual la gent del poble pròxim el temps de la quaresma prenia per 40 hores l’autoritat del poble i feien el que es venia en gana sense cap tipus de prohibició, segons pareix ser els senyors del poble marcaven el seu territori amb els uns arbres, la gent lo que solia fer en aquesta festa era tallar un d’aquest arbres al senyor per a que no poguera determinar el seu territori, tot açò va anar derivant d'una festa pagana com va començar en un principi capa una festa religiosa que avui en dia encara es conserva. Pot ser la festa mes antiga que es coneix a Agres. Es realitzen el cap de setmana anterior al dimecres de cendra.

FESTES DE SANT MIQUEL

Basades en una tradició religiosa , es realitzen fins aquest any els dies 28 i 29 de setembre son unes festes dedicades al patró del poble estaven perdent-se i des de fa uns 20 anys estan recuperant un esplendor desconegut fins ara al poble d´Agres, gràcies sobre tot als festers de Sant Miquel.FESTES DEL PASTORET O DE LA MARE DE DÉU D´AGRES

Basadas en una tradición que se remonta al 1484, en la cual la Virgen se aparece a un pastor en el interior del castillo de Agres. Según cuenta la historia, esta imagen huyó de un incendio que se declaró en la iglesia de Santa María de Alicante, y la encontró un pastor que era manco en el mencionado castillo. Esta es una de las tradiciones más populares tanto en el pueblo de Agres, como en las poblaciones vecinas. Esta fiesta se celebraba tradicionalmente los días 1, 6, 7, 8 y 9 de septiembre. Desde 2016 se celebran el último viernes y sábado del mes de agosto con la Representació de l'Aparició de la Mare de Déu d'Agres y el domingo a continuación con el Día de la Vinguda. El primer fin de semana de septiembre siguiente serán las Fiestas Patronales a la Mare de Déu d'Agres, viernes Pregón y Passacarrer del Fanalet, sábado día del Pastoret; domingo, día de la Mare de Déu y lunes, día de Acción de Gracias. Durante los siguientes domingos del mes de agosto, gozamos de la participación de miles de peregrinos venidos en Romería a la Mare de Déu d'Agres de todos los lugares de nuestra comunidad y resto de España.

Uno de los momentos más emotivos y en el que se concentra más gente, tiene lugar el día del Pastoret en el momento en el que el pastor realiza la conocida “Ambaixada del Pastoret”, en la cual relata lo ocurrido aquella misma mañana en el castillo de la población.

El Ayuntamiento de Agres, ha solicitado a la GENERALITAT VALENCIANA, la declaración de Bien de Interés Cultural de este acto.

Basades en una tradició que es remunta al 1484, en la qual la Mare de Déu se li apareix a un pastor l'interior del castell d´Agres. Segons conta la historià aquesta imatge va fugir d'un incendi que es va declarar a l’església de Santa Maria a Alacant i la va trobar un pastor que era manc al castell d´Agres. Aquesta es una de les tradicions mes populars tant del poble d´Agres com de totes les poblacions del voltant. Esta festa es celebrava tradicionalment els dies 1, 7, 8 i 9 de setembre. Des de 2016 se celebren el darrer divendres i dissabte del mes d'agost amb la Representaci de l'Aparició de la Mare de Déu d'Agres i el diumenge a continuación amb el Dia de la Vinguda. El primer cap de setmana de setembre seguent seràn les Festes Patronals a la Mare de Déu d'Agres, divendres Pregó i Cercavila del Fanalet, dissabte dia del Pastoret; diumenge, dia de la Mare de Déu i dilluns, dia d'Acció de Gràcies. Durant els seguents diumenges del mes d'agost, gaudim de la participació de milers de perregrins vingudes en Romería a la Mare de Déu d'Agres de tots els llocs de la nostra comunitat i resta d´Espanya.

Un dels moments mes emotius i en el qual mes gent es troba a la nostra població te lloc el dia 3 de setembre en el moment en qual el pastor realitza la coneguda com “ Ambaixada del pastoret ” en la qual relata lo ocorregut aquell mateix mati al Castell de la població.

L’ajuntament d´Agres ha sol•licitat a la GENERALITAT VALENCIANA la declaració de be d’interès cultural d’aquest acte.

D’ACONSEGUIR AQUESTA DECLARACIÓ OFICIAL L’AMBAIXADA DEL PASTOR S’INCORPORARÀ A LA RELACIÓ BIC I GAUDIRÀ DE LA PROTECCIÓ JURÍDICA QUE GARANTISCA LA SEUA PERMANÈNCIA ENTRE NOSALTRES.

Un dels actes mes coneguts a nivell cultural que es realitza a la nostra població es la coneguda representació teatral que es realitza el últim divendres i dissabte del mes d’agost en la qual es reviu tant la vida a Agres i les seues costums el mateix dia de l'aparició de la mare de deu. L’APARICIÓ DE LA MARE DE DEU D’AGRES. Es a dir la vida que es vivia a aquest poble i els dels voltants al any 1484. Este acte es realitza a l'aire lliure en mig d’un lloc privilegiat com es l’assut i en l’obra col•laboren i participen més d'un centenar de personatges.ALTRES FESTES SINGULARS 

LES ROMERIES A LA MARE DE DEU D’AGRES, que es realitzen durant tots els caps de setmana de setembre. 

LES PROCESSONS DE SEMANA SANTA. 

EL MIG ANY DE SANT MIQUEL, festes de un interès recent en la qual participa tot el poble i en la que es reviu una costum que esta perdent-se a les nostres comarques.” la matança del porc ”.

LA FESTA DEL REIS MAGS.

 
 
  Ajment. de Agres. 2019 CrŔdits