Tourist Info

Dades:

Direcció: C/Mayor  s/n, 03837 Agres

E-Mail: agres@touristinfo.net

Telèfon: 965510001

vine a conèixer-nos

Agres. Alacant poble a poble

Sota la mirada de la Serra de Mariola, Agres ofereix uns paratges espectaculars coronats pel santuari de la Mare de Déu d’Agres i on es troben un gran nombre de fonts d’aigua que provenen dels brolladors del parc natural, on destaquem la ruta de les geleres o caves.

Costa Blanca

Més de 218 quilòmetres de costa replets de platges d’aigües tranquil•les i arenes suaus, 2.800 hores de sol a l’any, un clima privilegiat i un mar suau han sigut durant dècades el reclam fonamental perquè arribaren fins a nosaltres milions de viatgers.

Amb el pas dels anys, el desenvolupament de modernes infraestructures turístiques i vies de comunicació ha facilitat l’accés a les nostres terres. El paisatge de la Costa Blanca està marcat per la mar, però també per les muntanyes que s’hi miren. La província alacantina és la segona més muntanyosa d’Espanya; el paisatge mediterrani s’hi mostra en la seua grandesa. Des de les valls que guarden els cultius escalonats, d’origen morisc, fins als horitzons replets de muntanyes cobertes per carrasques, pins i garrofers i perfumats per una àmplia varietat de plantes aromàtiques. Els amants de la muntanya i del senderisme tenen assegurats recorreguts ben senyalitzats per les comarques interiors. Al sud de la província, les muntanyes desapareixen i el paisatge se suavitza, sorgeixen els camps de palmeres i els horts marquen l’horitzó.

A més, el nostre territori està ple de jaciments arqueològics que donen idea de la riquesa històrica d’aquesta zona, poblada des de fa milers d’anys. Fenicis, cartaginesos, romans i musulmans van deixar ací la seua empremta; a través de les seues restes ens afigurem també la seua forma de vida. A la costa o a l’interior, el viatger tindrà l’oportunitat de descobrir la nostra riquesa gastronòmica i la qualitat dels vins que elaboren els nostres cellers.

Els visitants podran recórrer, si volen, petits pobles amagats entre serres o les més modernes i animades ciutats costaneres, amb una intensa vida nocturna. La història i l’arquitectura monumental marquen el paisatge de pobles i ciutats interiors. Hi ha nombrosos ports esportius i innombrables instal•lacions repartides per tot el litoral per a gaudir del mar i de l’oferta nàutica.

Els amants del golf poden estar segurs de trobar entre nosaltres camps dotats d’immillorables instal•lacions.

Desitgem que viatgers de totes les edats troben entre nosaltres la destinació que cercaven. Per això ens esforcem cada dia.

La nostra història

El terme d’Agres va ser habitat per l’home des dels temps mes remots. Els jaciments arqueològics de la Cova Beneitó, la Solana, Carbonell, la Coveta L’emparetà, la cova del Moro, la cova els Pilars, la Mola d’Agres, el Pic de l’Àguila, el Cabeço de Mariola i la Covalta, s’han descobert restes de l’home paleolític, 40.000 a 30.000 anys abans de Crist i del Neolític, 500 anys abans de Crist.