No se sap amb certesa quan va ser creada la parròquia d´Agres, però el que es ben segur es que els seus orígens data quasi del temps de la conquista doncs consta que el rector d´Agres acudia als sínodes diocesans celebrats a València ja en època tan remota com la primera meitat del segle XIV.
Ens es desconeguda la data de l’alçada de l’actual església de parroquial de Sant Miquel a Agres, però si sabem que en el 1615 es van fer obres per a palmar els danys patits per un terratrèmol. Durant el mateix segle XVII van ser fetes varies reformes al vell edifici, obres que van continuar al segle XVIII fins tindre l’aspecte actual. Hi ha que dir que en els anys 80 es van fer les ultimes reformes que van costar en la restauració de les pintures que hi ha a l’interior que pertanyen a pintors de la nostra comunitat com son: Vicente Cerdà, Juan Pascual i de Remigio Soler.

Com a curiositat dir que el campanar d’aquesta església no ha segut mai acabat realment, encara que aparent ment així parega.

L’advocació a Sant Miquel Arcàngel és molt popular arreu del País València ja des dels primers anys de la conquista. Més de 25 parròquies i oratoris a l’arxidiòcesi de València porten l’advocació de l´Arcàngel i també és freqüent a altres diòcesis valencianes, Oriola, Sogorb i Tortosa.

Esglesia

Veure en el mapa